x
Biffy Clyro: Opposites

Biffy Clyro
Opposites

Biffy Clyro: Opposites

GAFFA

Album / Warner Music
Udgivelse D. 28.01.2013
Anmeldt af
Christian Erin-Madsen

På sjette studiealbum fra skotske Biffy Clyro fortsætter de med selvsikkerhed den varierede tilgang, som bandet har udstukket på tidligere albums. Bygget på en bund, der placerer sig i et spænd imellem Snow Patrol, Idlewild og til dels Band Of Horses tager de på udflugter fra storladen melodiøs rock mod mere hardcore stonerrock, som fra 2.45 på Black Chandelier og heavy.

Sounds Like Balloons lægger for, som har Silas Graae (trommeslager i Mew) skabt indledningen. Der er hornbåret Spanish Radio eller Foo Fighters-stil som på Modern Magic Formula. Og sådan hober finesserne af progressivitet sig op, hvilket faktisk fungerer, fordi rundturene er charmen ved den her gruppe. Fordi uden rundturene ville stilen være langt mindre unik.

Udgivelsen fås også i deluxe-udgave delt op på to skiver med ti numre. Denne anmeldelse bygger på en version på 14 numre, der alle er som skåret til at blive præsenteret til endnu en stadionkoncert. Der er det bjergtagende, det opkørte, det lightersvingende nummer og ofte tilsat drømmende tekster a la "Baby I'm leaving here / you need to be with somebody else / I can't stop bleeding here" (Opposite). Et glimrende udspil.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA