x
Among Relatives: My Heart

Among Relatives
My Heart

Among Relatives: My Heart

GAFFA

Album /
Udgivelse D. 31.01.2013
Anmeldt af
Christian Erin-Madsen

Tre år er gået, siden de udgav indie-rock-debuten This Room, der indeholdt flere friske, melodiøse udspil i en til tider tidlig skolet Figurines-stil. Friskt proppet med ungdommeligt gåpåmod. Siden har fulgt små to års stort set stilhed, og kvintetten er i dag blevet til en trio. Stadig anført af Jimmy Andersens dystre røst, der dog også siden har kastet sig ud i mere modne teksttematiseringer, der i højere grad kredser om dybere mening i forskellige aspekter i livet.

De har i det hele taget forsøgt at modne deres udtryk på denne ep, som meget muligt kan være en "lad os udgive, når vi har noget"-beslutning, men som overordnet placerer sig væsentligt mere jævnt end debuten. Der er generelt et tilbageskuende touch, som i 90er-Radiohead-facon på People Of Utopia og selv om de på NYC, What Are You Doing To Me løfter sig i en inspiration, der virker lettere Choir Of Young Believers-inspireret, er det svært ikke at sidde tilbage og ønske, at der var mere brod, mere gå-på-mod.

Sidstnævnte løfter sig sammen med Celebrate som fine eksempler, men generelt er det ærgerligt med tabet af den tidligere snert af til tider dysterhed, til tider festkørt galopperende indie-rock.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA