x
Dúné: Wild Hearts

Dúné
Wild Hearts

Dúné: Wild Hearts

GAFFA

Album / Playground Music
Udgivelse D. 04.02.2013
Anmeldt af
Kristian Bach Petersen

Siden Enter Metropolis udkom tilbage i 2009, er Dúné ikke bare decimeret fra syv til fire medlemmer, de har også i den grad lagt deres stil i nye folder. Og lad det være sagt med det samme, Wild Hearts lyder ret meget som et andet band. Specifikt et band, hvis navn man kommer frem til ved at bytte to bogstaver ud i "Dúné" og fjerne de to accenter.

Når det så er ude af verden, er det samtidig et utrolig selvsikkert og velspillet opgør med alt, der hedder jordkontakt og beskedenhed. Der er masser af attitude, fremskudte brystkasser og ikke mindst masser af bund i lyden.

Allerede fra det obligatoriske Valentina-track og Wanted Out åbner albummet, fornemmer man, at signatur-keyboardet her får kamp til stregen af guitar og ikke mindst en tung og solid bas, der i den grad får lov til at fylde i lydbilledet, suppleret af ikke-bandmedlemmet Morten Hellborns fremragende trommespil.

Aggressive guitarnumre som Renegade og Blck Star overskygger den noget klodsede albumsmagsprøve Hell No!, der blev luftet allerede i 2012. Der bliver simpelthen hugget igennem, som Matt Bellamy & co gjorde det for et par album siden. Den mere dæmpede og følelsesladede The Sun Over Green Hills bør også fremhæves blandt albummets bedste.

Last Soldiers står med sin helt polerede og bløde Duran-80'er-synth, sammen med den storladne Save Your Fears For Tomorrow, ud på albummet, men klæder de omkringliggende numre og albummet som helhed.

Wild Hearts er ikke bare Dúné i en klædelig ny retning og deres stærkeste samling sange til dato, det er også bare en helt igennem ublu og selvsikker rockplade.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA