x
Delphic: Collections

Delphic
Collections

Delphic: Collections

GAFFA

Album / Chimeric
Udgivelse D. 28.01.2013
Anmeldt af
Rune Schlosser

For et par år siden skaffede Delphic sig en gevaldig hype med albummet Acolyte, hvor den britiske trio viste deres svar på en moderne dance-rock, der især trak på traditionerne fra New Order.

Collections drejer det sig langt størstedelen af tiden om at bygge en stor pop-lyd op med synth, et hav af forskellige instrumenter og masser af små effekter, der er drysset på, som for at ville krydre musikken med noget særligt og originalt. Det er ikke altid, det lykkes. Pladen er centreret omkring numre med høje tempi og optimistisme i sin lyd, mens der er enkelte lidt mere melankolske dance-rock-passager. For eksempel på Collections bedste nummer Atlas, der nok indeholder store dele patos, men som i sin nysgerrige og legesyge arrangement opnår nogle rigtig fine dynamiske klimaks og pusterum. Ligeledes er der en smuk passage i Tears Before Bedtime, der bringer albummet helt ned til det sørgmodigt vedkommende.

Delphic langer en samling viljefaste numre over disken, som lige når op på fire tommelfingre for et relativt højt bundniveau. I fremtiden må de dog hellere skrælle af – end at fylde på.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA