x
Diverse kunstnere: Django Unchained - Original Motion Picture Soundtrack

Diverse kunstnere
Django Unchained - Original Motion Picture Soundtrack

Diverse kunstnere: Django Unchained - Original Motion Picture Soundtrack

GAFFA

Album / Universal Music
Udgivelse D. 20.01.2013
Anmeldt af
Espen Strunk

Der er som regel grund til at løse billet, når der er nyt fra den efterhånden 49-årige, amerikanske instruktør Quentin Tarantino – det ved vi, som var teenagere, da Pulp Fiction bragede igennem strømmen af ligegyldige metervareproduktioner i '94. Og hvad mere er: Den postmodernistiske æstetiker Tarantinos brede, (populær)kulturelle referenceramme har alle dage skinnet igennem i de ledsagende soundtracks.

Således også nærværende lydspor, som på fortrinlig vis bekræfter reglen om, at man med sindsro kan forvente en eklektisk, men også både stemnings- og smagfuld omgang, når redaktøren hedder Tarantino.

Denne gang figurerer helt nye skæringer fra folk som John Legend, Rick Ross og Jamie Foxx side om side med de obligatoriske brudstykker af dialog fra filmen. Vanen tro er det imidlertid instruktørens formidable flair for begavet genbrug, som tager stikkene hjem – fra stilsikre instrumentaler fra for eksempel Morricones Two Mules for Sister Sara-soundtrack til Jim Croces lille 1972-perle I Got a Name. Sikkert sammensat, simpelthen. Igen.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA