x
Henrik Damgaard: D-A-D: Live Shots

Henrik Damgaard
D-A-D: Live Shots

Henrik Damgaard: D-A-D: Live Shots

GAFFA

Bog / Sony Music
Udgivelse D. 21.01.2013
Anmeldt af
Espen Strunk

For få måneder siden udgav D-A-D-forsanger Jesper Binzer sin eftertænksomme selvbiografi - befriende blottet for prætentiøs selviscenesættelse og postuleret rockmytologi.

Alle attituderne får vi til gengæld for fuld udblæsning nu i form af denne uomtvisteligt flotte fotobog, som over lidt mere end 200 sider præsenterer et udvalg af vennen og fotografen Henrik Damgaards mange skud fra bandets omfattende koncertaktivitet i ind- og udland i 2012. 

Ordentlige arbejdsforhold er langtfra nogen selvfølge for rockfotografer anno 2012 - men Damgaard har fået lov til at følge bandet på allernærmeste hold, og den slags afspejles selvfølgelig i billederne.

"Det startede egentlig bare med, at vi havde ham med, hvor han (Damgaard, red.) tog en masse billeder, og så fandt vi ud af, at det kunne da blive til en bog på et tidspunkt", som Laust Sonne sammenfattede forløbet ved en pressekonference i forbindelse med bogens udgivelse. 

En del af backstage-billederne hører måske mest hjemme i en privat scrapbog - jeg nævner i flæng Stig Pedersen i close-up med pommes frites-tænder, Stig med lukkede øjne, pude under trøjen og øl ned ad hagen eller de adskillige billeder af bandmedlemmer foreviget sammen med fans.

Mest for fans

Den slags er nok mest for, ja, fans, og Poul Bruuns jublende forord bestyrker da også indtrykket af (selv)fejring snarere end nøgternt, dokumentarisk værk.

Det er der imidlertid ikke noget galt i som sådan, og foruden dynamiske koncertfotos (Laust Sonne med trommesæt katapulteret op i semi-vertikal position, Jacob Binzer i s/h med fod på monitor, etc.) får vi flere fine portrætfotos af bandmedlemmerne.

Hertil kommer hele to cd'er indlagt i det kvadratiske hardcover - henholdsvis den akustiske ep The Campfire Favourites og en hel liveplade fra bandets koncerter i Falconer Salen den 13. og 14. april '12. Shows, som i øvrigt muligvis udkommer på dvd på en senere tidspunkt - men "det er en længere proces, så nu tog vi lige audiosporene først", som Stig Pedersen sagde ved førnævnte pressekonference. 

Undertegnede kan ikke bryste sig af at være decideret D-A-D-fan. Til gengæld har jeg været glad for rockrelaterede fotobøger lige siden en klassekammerat i sin tid hjembragte en misundelsesværdig A3-sag fra The Rolling Stones Rock'n'Roll Circus i '68.

På den baggrund, og uagtet at Live Shots således ikke er "min" bog, skal det slås fast: hvis man er glad for D-A-D med alt hvad det nu indebærer - ja, så vil man utvivlsomt også blive det for denne coffee table-bog.

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA