x
Peter Sommer: Alt Forladt

Peter Sommer
Alt Forladt

Peter Sommer: Alt Forladt

GAFFA

Album / Sony Music
Udgivelse D. 28.01.2013
Anmeldt af
Michael Jose Gonzalez

Der var allerede taget tilløb til et skridt i den elektroniske retning med De Eneste To, og med hjerteskærende – men skønne – Alt Forladt har Peter Sommer begivet sig ud på en decideret følelsesmæssig maraton svøbt i elektronika – mesterligt orkestreret af Stefan Kvamm. For dem, hvis næse det skulle være gået forbi, er Alt Forladt et skilsmissealbum, hvor de følelser, der opstår i forbindelse med det at gå hver til sit, formidles aldeles flot.

Peter Sommer har i disse streamingtider leveret et album, man bør unde sig selv at lytte til fra start til slut. Ikke at sangene ikke kan stå alene, det kan de uden problemer, men som én mørk knugende og melankolsk enhed demonstrerer de ti sange, helt præcis hvad det er, albumformatet kan. Særligt i et tilfælde som her, hvor tematikken slanger sig som en afgørende rød pigtråd gennem albummets mørke og mismod i favntaget med det, der var engang.

Sommer har stadig ordet i sin magt, og beviser ligesom kollegaer som Dylan med Blood On The Tracks, Springsteen med Tunnel Of Love og Beck med Sea Change, at noget stort og til tider smukt kan vokse ud af smerten - selvom der naturligvis er et stykke vej til ikonernes mesterværker. Og stemmen, vi kender så godt fra de tidligere guitar-prægede udfoldelser, gør sig godt i det nye univers, der ud over eftertænksomhed og auditive skygger krydret med synth og beats også byder på mindeværdige melodier.

En modig, stærk og helstøbt plade, der sidder i kroppen længe efter endt afspilning.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA