x
Boil: aXiom

Boil
aXiom

Boil: aXiom

GAFFA

Album / VME
Udgivelse D. 15.02.2013
Anmeldt af
Keld Rud

Tredje udspil fra århusianske Boil indeholder mange af de kvaliteter, man også kunne finde på deres andet album, A New Decay. Boil har efterhånden fundet deres egen lille niche inden for den metalliske riffbaserede rock af semiprogressivt tilsnit.

Kvartetten befinder sig bedst, når de arbejder med forholdsvis korte sange, hvor de malker vekselvirkningen mellem afdæmpede passager, tunge riff, flerstemmige kor og onde brøl til fulde. Hør blot effekten på Sever The Tie, hvor forsanger Jacob Løbner leverer et berusende omkvæd, der sætter sig. Af de øvrige sange er det kun den afsluttende semiballade Almost A Legend, der kan levere en melodi af helt samme støbning.

aXiom er mere varieret og samtidig også mere metallisk, eksperimenterende og hårdtslående end forgængeren. Equilibrium lader fx hånt om traditionelle sangstrukturer, mens Sunbound med brølende vokal, piskende trommer og arrige riff er rendyrket metal. En brutalitet, der ikke umiddelbart klæder bandet. Skønt ikke alle nye tiltag er lige vellykkede, er aXiom dette til trods et stærkt album, og Boil et band i rivende udvikling.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA