x
Christine Owman: Little Beast

Christine Owman
Little Beast

Christine Owman: Little Beast

GAFFA

Album / Glitterhouse Records
Udgivelse D. 21.01.2013
Anmeldt af
Pelle Sonne Lohmann

Svenske Christine Owman er klar med sit tredje album, som nok en gang byder hende at udforske et mørkt og dystert univers, der vanen tro vækker minder om herrer som Nick Cave og Tom Waits – ikke mindst når hun får mesterlig vokal assistance af selveste Mark Lanegan, der synger med på de indædt skurrende højdepunkter One Of The Folks og Familiar Act.

Owman har perfektioneret sit sav- og cello-spil, der albummet igennem sikrer en både uhyggeligt skælvende, faretruende og foruroligende baggrund for hendes mildt hæse vokal og desperate åndedræt – det giver mening, at værket tæller numre med titler som Deathbed, Devil's Walk og Your Blood.

Også PJ Harvey er en oplagt sammenligning, men Owman er nu i vid udstrækning sin egen, hvilket er på både godt og ondt – de nævnte elementer er sikre trumfkort, men enkelte numre tangerer nu uinteressante stiløvelser, som selvsagt ødelægger helhedsindtrykket. Der er således et heftigt spænd mellem kvindens stærkeste og mindre heldige numre, men Little Beast er absolut værd at tjekke indgående ud.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA