x
Robben Ford: Bringing It All Back Home

Robben Ford
Bringing It All Back Home

Robben Ford: Bringing It All Back Home

GAFFA

Album / Provogue
Udgivelse D. 18.02.2013
Anmeldt af
Espen Strunk

Den gode hr. Ford indrammer egentlig det hele meget fint i åbningsnummeret, når han – frit oversat – erklærer at "alt, hvad jeg laver fra nu af, vil være funky" og oven i købet tilføjer at "nogen vil måske sige, at jeg ikke har klasse – men jeg laver det, jeg vil".

Nej, Robben Ford behøver ikke at bevise noget. Det har han forlængst gjort som sessionman for så forskelllige kunstnere som Joni Mitchell, Miles Davis og Jimmy Witherspoon. Derfor er det også let at tilgive, at denne hans seneste soloskive er et så udpræget hyggeprojekt, som tilfældet er. Vi taler tilbagelænet, småfunky blues, hvor hovedpersonen uden tilløb til blær eller bravado simplethen gør, hvad han er bedst til.

Titlens påstand om, at mestermusikeren her bringer det hele hjem, må således siges at være en overdrivelse – og med Dylans mesterværk af samme navn fra '65 er der da også tale om en mildest talt uoriginal titel. Materialet er ikke mere end middelinteressant – hvilket imidlertid ikke forhindrer Ford i fortsat at spille som en drøm.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA