x
The B-52s: With the Wild Crowd! - Live in Athens, GA

The B-52s
With the Wild Crowd! - Live in Athens, GA

The B-52s: With the Wild Crowd! - Live in Athens, GA

GAFFA

DVD / Eagle Vision
Udgivelse D. 18.02.2013
Anmeldt af
Espen Strunk

Dansabel new wave har en velformuleret kollega engang kaldt amerikanske B-52s musikalske univers – og det rammer egentlig meget præcist hvad det hele går ud på. Således også på denne koncertoptagelse fra februar 2011 – optaget i hjembyen Athens, Georgia, lige godt 35 år efter debutkoncerten sammesteds. 

Guitarfigurerne er omtrent lige så stramme som Kate Pierson og Cindy Wilsons outfits, og vi befinder os i højt gear, allerede da Private Idaho afløser åbneren Pump. Vi er et godt stykke fra svedige nætter på CGBGs og Max's Kansas City og, om man vil, næsten tættere på Sweethearts end på Talking Heads.

Det er ikke vanskeligt at forestille sig, at bandet har været et forfriskende modsvar til nogle af scenens mere patosfulde bands ved udgangen af 70'erne. For dem af os, som ikke på forhånd har et nostalgisk forhold til den energiske kvartet, kan det dog være lidt mere vanskeligt for alvor at blive revet med – og måske faktisk lige så interessant at dvæle ved det inkluderede, retrospektive interview.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA