x
Clannad: Christ Church Cathedral

Clannad
Christ Church Cathedral

Clannad: Christ Church Cathedral

GAFFA

Album / Arc Music
Udgivelse D. 05.02.2013
Anmeldt af
Ivan Rod

Clannad er en legendarisk, irsk familiegruppe, som i 70'erne og 80'erne havde sin storhedstid med en række fremragende plader, der alle tog deres afsæt i traditionel irsk/keltisk sang og musik, men også rummede elementer af folk rock, new age, smooth jazz og gregoriansk sang. Gruppens store internationale gennembrud kom med Theme From Harry's Game, som var soundtrack til tv-serien Harry's Game fra 1982.

Enkelte medlemmer har igennem årene forladt gruppen for at skabe en solokarriere – det gælder f.eks. Enya – men en central figur er også vendt tilbage – det er Pól. Med ham tilbage i folden har det været muligt igen – for første gang i mere end tyve år – at samle det oprindelige Clannad til en liveoptræden og –indspilning i Christ Church Cathedral i Dublin.

Med liveindspilningen markerer gruppen, at det er fyrre år siden, den kom til verden. Dét jubilæum markerer den ikke bare med en cd, men også med en verdensomspændende turné. Og i øvrigt en dvd med videooptagelser fra koncerten i katedralen i Dublin.

Clannad vender på pladen tilbage til udgangspunktet: de traditionelle irske/keltiske sange og gør det med stor respekt for materialet og med erfaringens tydelige tyngde.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA