x
Esben Svane: The Sudden Stop

Esben Svane
The Sudden Stop

Esben Svane: The Sudden Stop

GAFFA

EP / Songcrafter Music
Udgivelse D. 14.02.2013
Anmeldt af
Espen Strunk

Det er en god ting at stå ved sine fordomme – også selvom det er at invitere til dummeflade fra de renfærdige. I den ånd vil jeg godt indrømme, at en fjerdedel af Grand Prix-drengene A Friend in London stirrende følsomt på en papirbåd ikke just ansporede forventninger om den fine lytteoplevelse, som The Sudden Stop faktisk er. 

Sårbarheden er i centrum i disse fem sange – som imidlertid undgår at kamme over i det prætentiøst-patetiske navlepilleri, som unægteligt ligger lige for i denne boldgade. Alkohol- og parforholdsproblemer spøger i baggrunden af de stilfærdige sange, og åbningssangen stiller den lille samlings centrale spørgsmål: Hvad gør man, hvis man ikke tror på at (lykke)piller gør noget godt for en?

The Sudden Stop er et musikalsk livtag med egne dæmoner, som der faktisk er kommet en håndfuld ganske hæderlige sange ud af – og det er bestemt ikke nogen selvfølge. Jo, jeg skylder Esben en lille en – og han må selv vælge om det skal være en kold bajer eller et eksemplar af den populære selvhjælpsbog "Er du også særligt sensitiv?".


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA