x
Pat Metheny Group: We Live Here - Live In Japan

Pat Metheny Group
We Live Here - Live In Japan

Pat Metheny Group: We Live Here - Live In Japan

GAFFA

DVD / Eagle Vision
Udgivelse D. 12.03.2013
Anmeldt af
Henrik Friis

Mens rygterne vil vide, at Pat Metheny Group nu samles igen efter syv års pause, genudgives denne noget nær klassiske optagelse fra Japan anno 1995. 


Dengang fyldte Group'en kæmpe koncertsale og stadions med en lys, smygende og meget brasiliansk inspireret videreudvikling af den ellers så udskældte fusionsgenre. 
 
Fuldstændig overskudsagtig og i tæt, tæt samspil, hvor fokus selvfølgelig mest er på en smilende Metheny og hans helt ubesværede guitaristerier - hvor komplicerede og fabulerende soloerne på guitaren eller guitar-syntheziseren end er (se/hør bare Have You Heard eller Minuano). Men hvor hans tro væbner Lyle Mays med fløjtende keyboardklange og mere jazz'ede udtryk på flygelet samt resten af den syv mand store besætning med fjerlet spil næsten telepatisk skaber helhed.
Der var – indrømmet – ikke meget mørkt og krast over Group'en dengang. På den anden side faldt de heller ikke i den overglaserede fusions-funk-fælde som Lee Ritenour og andre stod i til knæene i samme periode. Det var Group'en for sprudlende til.

 

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA