x
The William Blakes: An Age Of Wolves

The William Blakes
An Age Of Wolves

The William Blakes: An Age Of Wolves

GAFFA

Album / A:larm Music
Udgivelse D. 04.03.2013
Anmeldt af
Christian Erin-Madsen

Det må føles underligt for eksplosivt kreative kunstnere som Fridolin og Frederik Nordsø, Kristian Leth og Bo Rande, at der er gået så længe siden sidst. The William Blakes' første fire album blev udgivet på under to år og 11 måneder – og det vel at mærke på et gennemgående glimrende niveau. Nu kommer femte udgivelse i rækken, og der er gået hele to år siden sidst. I mellemtiden har Nordsø-brødrene blandt andet haft travlt som producere, og Kristian Leth udgav sidste sommer soloudspillet Hjemad med danske tekster, mens Bo Rande har udgivet album med Blue Foundation.

Disse kun otte nye numre fra d'herrer sætter ikke snuden i bandets traditionelle spor. Hverken deres til dato bedste, den Flaming Lips-inspirerede debut, eller 80'er-inspiration på albums som The Way Of The Warrior og Dear Unknown Friend. Det er nu afløst af en mørkere, men også mere ensformigt sammenglidende facon, der bryder med den sprudlende kollektivstil, de står for live, men som også udgør grundstenen på deres tidligere albums. 

Hvor vi tidligere var vant til kreativt varierede sang-godbidder, fra smuk enkelhed på Pocahontas, over overlystigt Alphabeat-touch på Mountains And Valleys til gedigen velkomponeret guitar-grundstruktur på Violent God, lander det her på trods af momentane gode momenter mere tilbage- og mådeholdent. 

Er de blevet mere modne og derfor måske granskende? Ved numre som The ShadowThe Shock og Hope And Destruction er det svært ikke at drømme sig tilbage til dengang, barnet indeni fik plads. Til den dna, de fremlagde på debuten, som er The William Blakes, når de er bedst.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA