x
Parzival: Die Kulturnacht

Parzival
Die Kulturnacht

Parzival: Die Kulturnacht

GAFFA

Album / VME
Udgivelse D. 12.02.2013
Anmeldt af
Ras Bolding

Dansk-russiske Parzival har i nu en årrække bevæget sig indenfor, hvad man nok må kalde en meget smal musikalsk niche på disse breddegrader, nemlig en udpræget teatralsk variant af industrial og ebm. Faktisk kan man roligt tillade sig at sige, at gruppen er ganske ene om netop dette udtryk herhjemme, og skal man drage sammenligninger, så må man til Slovenien og pege på Laibach, hvad der da også ofte bliver gjort i forbindelse med Parzival.

Normalt betjener Parzival sig af elektroniske instrumenter og tung rytmik, ofte med solid march-inspiration og orkestralt orienterede klange, men denne gang er synthesizerne skiftet ud med strygere, blæsere, pauker, etc. Det er ikke Gustav Mahler, men omvendt er de orkestrale virkemidler typisk mere kreative end dem man f. eks. finder hos typisk aldrede symfoniske rockgrupper, der indkøber dyre strygere til at file akkorder.

Parzival har altid dyrket et teatralsk udtryk, og det bliver ikke mindre teatralsk med orkestral baggrund. Jeg vil gætte på, at er man autenticitetshungrende hipster, så er det her bestemt ikke den rette kop te, men hører man til dem, der foretrækker benævnte te sort og russisk, fra samovaren, selvsagt, så bør man bestemt give Die Kulturnacht et lyt.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA