x
Tomahawk: Oddfellows

Tomahawk
Oddfellows

Tomahawk: Oddfellows

GAFFA

Album / Ipecac
Udgivelse D. 29.01.2013
Anmeldt af
Keld Rud

Det er seks år siden, at den alternative, hårde rocks skæve supergruppe nr. 1, Tomahawk sidst udgav et album. Oddfellows, deres fjerde, indeholder nogle af deres mest direkte og umiddelbare sange som f.eks. den energiske og kontante Stone Letter. Et helt igennem befriende nummer, der på få øjeblikke får sat kul under kedlerne.

Nu er normen og det normale som alt andet i øvrigt et relativt begreb. Og ganske som man kunne forvente fra fire mærkelige gutter, er Oddfellows på ingen måde et udspil, der blot bevæger sig lige ud ad landevejen. Der er masser af derouter, omveje og svinkeærinder undervejs, og forsanger Mike Patton bliver næppe nogensinde bannerfører for mainstreamen og dens faldgruber.

Ikke desto mindre står de numre, der går lige efter struben og kobler rå rock med insisterende vokalmelodier, stærkest. Selv når Tomahawk rocker for fuld udblæsning, sker det med deres excentriske lyd og tilgang til rockmusikken som varemærke, mens de for bandet mere typiske obskure sange til sammenligning får et præg af "bussiness as usual".


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA