x
Deep Purple: Live In Paris 1975

Deep Purple
Live In Paris 1975

Deep Purple: Live In Paris 1975

GAFFA

Album / Ear Music
Udgivelse D. 29.01.2013
Anmeldt af
Henrik Friis

Dette er første kapitel i en ti album lang serie med koncerter af fire Deep Purple-inkarnationer (Mark I-IV) fra 1968-76 – optagelser som hidtil har været udgivet på fan-baserede labels. 

Af en eller anden grund starter serien med et punktum, nemlig Mark III's sidste koncert i Paris i 1975, inden Ritchie Blackmore smed guitaren for at starte sit Rainbow. Og den præsenterer en gruppe, som er ved at miste taget: Jo vist, store temporockere, Mark IIIs tunge soulede fundament med David Coverdale og Glenn Hughes i sangrollerne, gnisterende soli, og trommeslager Ian Paice i topform. Men: Mark IIIs tidlige glød er væk og erstattet af de tidstypiske uendeligt lange egofikserede solo-stunder – en tomgang, som på det tidspunkt havde afløst de musikalske ideer. Ikke noget at sige til, at punken var på trapperne.

..

For at sige det lige ud kommer der langt vildere, mere legesyge og interessante oplevelser senere i udgivelsesrækken – især fra 1969-72 med den berømte Mark II-besætning med Ian Gillan og Roger Glover. Se frem til dem.

 

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA