x
Rye: En Stund For Stundesløse

Rye
En Stund For Stundesløse

Rye: En Stund For Stundesløse

GAFFA

Album / Gateway Music
Udgivelse D. 11.02.2013
Anmeldt af
Espen Strunk

"Og du gode sjæl, som har mødt præcis den samme modgang som han – øs du trøst af hans lidelser, og hvis du ved skæbnens ugunst eller selvforskyldt ikke har nogen nærmere, saa lad denne lille bog være din ven", kan jeg huske der stod på bagsiden af en ældre dansk udgave af Goethes "Den unge Werthers lidelser". 

Lidt på samme måde, når man sidder dér i sin forstad, vingeskudt af tilværelsen som en grum parodi på sig selv – og Niels Baj Rye med venners herligt betitlede, melankolske album kommer dumpende ind ad brevsprækken. Den bittersøde modersmålsmelankoli leder i nogen grad tanken i retning af Olesen-Olesen, men sammenligningen er nu kun delvist rimelig.
 
Er melodierne her mindre end uforglemmelige, får vi til gengæld en frydefuld flimren af fine fragmenter som åbningslinjens "Hun står med længselsfulde øjne som en vis Katinka Bai / Der lades op til stille stirren en lunken eftermiddag i maj" til "Som et udklip af min fremtid i et uldent perspektiv / Som et håb om et liv i salighed i jagt på ulven i mig selv". Begavet bekendtskab.

 

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA