x
Afenginn: LUX

Afenginn
LUX

Afenginn: LUX

GAFFA

Album / Westpark Music
Udgivelse D. 20.02.2013
Anmeldt af
Ivan Rod

Det internationalt aktive, danske folk-orkester Afenginn markerer med sit nye album, at det rent kunstnerisk har internationalt tilsnit. LUX er således et uhyre velkomponeret, velspillet og velproduceret hele, der har alt det, der skal til for at bane vejen for et internationalt gennembrud.

LUX er et værk, simpelthen. Et værk med elementer af klassisk musik, folk og bastard etno. Og vel at mærke et værk, der synes at markere en kursændring i retningen af det klarere, mere roligt fokuserede, mere melodisk gennemførte, mere filmiske. Uden at musikken dermed har mistet kant!

Tjek et nummer som Obscare, der i dén grad har kant. Men tjek også numre som Lux og Waldhotel Solitaire, der er som nostalgiske, filmiske fortællinger. De to sidstnævnte numre – og flere andre – sender denne anmelders tanker i retningen af græske Eleni Karaindrous fremragende filmkompositioner. Og dét er ikke dårligt!

Afenginns kunstneriske krumtap, komponisten Kim Nyberg, kan fremmane samme nostalgisk drømmeagtige scenarier som Eleni Karaindrou.  


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA