x
Jakobsen & Sjakket: Du holder min hånd

Jakobsen & Sjakket
Du holder min hånd

Jakobsen & Sjakket: Du holder min hånd

GAFFA

Album / Egen udgivelse
Udgivelse D. 23.02.2013
Anmeldt af
Espen Strunk

"Et unikt stykke mønsk kultur", kalder Jarl Jacobsen og kammesjukker deres aktuelle album inde i coveret, hvor det også anbefales at indtage "alkoholiske væsker, eksempelvis fra et mønsk bryghus". Lyder det en kende jovialt? Jamen, det er pakken som helhed sådan set også - hvilket egentlig ikke er nedsættende ment.

Gruppen hævder selv at trække på inspirationskilder som Dissing, Holst, Krebs og Madsen - hvoraf Krebs absolut synes mest til stede på et album, som trods de obligatoriske tekster om tabt kærlighed (Dit billede, Skår) og det folkrockede udtryk ikke rigtigt besidder den dér uafrystelige, dybblå bund, som dansk visetradition faktisk rummer i rigeligt mål.

Det er for rustikt og sympatisk til at afskrive som simpel dansktop - men har desværre heller ikke helt formatet til at udråbes som arvtager til nogen af de inspirationskilder, der trækkes på. Der er gode takter i dansable rockere som Frossen pyt og Rundt omkring, men overordnet set må man dog konstatere, at denne boldgade trods alt er hørt udforsket med større poetisk pondus.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA