x
The Jeff Healey Band: House on Fire

The Jeff Healey Band
House on Fire

The Jeff Healey Band: House on Fire

GAFFA

Album / Eagle Records
Udgivelse D. 26.02.2013
Anmeldt af
Espen Strunk

Det er fem år siden, vi mistede den blinde og indimellem blændende bluesguitarist og sanger Healey til kræften - og der er allerede for længst åbnet op for arkiverne med musikalske efterladenskaber. I 2011 udkom den tredobbelte Full Circle: The Live Anthology, sidste år føjedes den udmærkede dvd Live in Belgium til, og nu trakteres vi så med elleve outtakes fra perioden 1992-98.

Det betyder sange, som oprindeligt blev valgt fra under indspilningerne til pladerne Feel This og Cover to Cover, foruden et par virile coverversioner af Springsteens Adam Raised a Cain og Bob Segers We've Got Tonight.

Sidstnævnte er med sin akustiske inderlighed et velkomment glimt af mindre eksponeret side af Healey, mens eksempelvis instrumentalen Bish Bang Boof mest af alt er funky fyld. Alt materialet er med andre ord ikke lige interessant - hvilket dog ikke forhindrer pladen i at være et udmærket appendix fra en mand, som når han var bedst beviste, at teknisk overlegenhed og genuint sjælfuldt spil ikke behøver at være modsætninger.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA