x
Diverse kunstnere: Son of Rogue's Gallery: Pirate Ballads, Sea Songs and Chanteys

Diverse kunstnere
Son of Rogue's Gallery: Pirate Ballads, Sea Songs and Chanteys

Diverse kunstnere: Son of Rogue's Gallery: Pirate Ballads, Sea Songs and Chanteys

GAFFA

Album / Anti Records
Udgivelse D. 26.02.2013
Anmeldt af
Espen Strunk

For syv år siden fik vi den glimtvis glimrende antologi Rogue's Gallery, bestående af skumsprøjtende sømands- og sørøversange fortolket af notabiliteter som Nick Cave, Jarvis Cocker og Lou Reed – og i øvrigt undfanget af instruktøren Gore Verbinski under optagelserne til succesfilmen Pirates of the Carribean: Dead Man's Chest.

Nu stævner nærværende opfølger så ud og sætter sejl lige ind i en mindre folk-revival båret af britiske navne som Mumford & Sons, Bellowhead med flere. Derudover er den nye samling ganske på linje med forgængeren på den led, at adskillige veritable (sørøver)skatte sidder side om side med trods alt mindre uomgængelige tag på de gamle forlæg.

Kurator på projektet er igen Hal Wilner, hvorfor det da også endnu en gang er lykkedes at mobilisere en imponerende besætning bestående af folk som Tom Waits, Iggy Pop, Shane MacGowan, Michael Stipe, Patti Smith & Johnny Depp med flere. De bidrager alle med højdepunkter blandt dobbeltalbummets hele 36 sange, mens også Tim Robbins, Marianne Faithfull og Macy Gray tegner sig for fine indslag.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA