x
Emeli Sandé: Live At The Royal Albert Hall

Emeli Sandé
Live At The Royal Albert Hall

Emeli Sandé: Live At The Royal Albert Hall

GAFFA

DVD / EMI Music
Udgivelse D. 18.02.2013
Anmeldt af
Lisa Amtoft Jensen

Så blev det også tid for Emeli Sandé at komme med en koncertudgivelse fra Londons berømte Royal Albert Hall. Den skotske soulstjerne bag 2012's bedst-sælgende album i England optrådte i den storslåede sal i november, og koncerten kan nu opleves hjemme i stuerne på Live At The Royal Albert Hall.
Filmen er instrueret af Paul Drugdale, som også står bag Coldplays turnéfilm Live 2012. Udgivelsen består af filmen, et live-album og en kort behind-the-scenes-video.

Det er en flot film på 1 time og 40 minutter, hvor Sandé – sammen med enkelte gæstesolister – udfolder sit imponerende sangtalent med pophits, ballader, to nye numre og en fortolkning af en Nina Simone-sang. På film ser vi en varieret koncert, der skifter mellem de store arrangementer, med masser af strygere og kor, og de nedbarberede sekvenser, hvor Sandés store stemme får lov til at stå alene med blandt andet hende selv som klaverakkompagnement.

Man får et indtryk af, at det må have været en særlig oplevelse at være til koncerten i Royal Albert Hall, men foran tv-skærmen kan den godt føles lidt for lang, selvom der er sange, som går op i en højere enhed. Det medfølgende live-album består af 16 sange fra koncerten, og indspilningerne lyder generelt rigtig godt. Man kan høre utrolig mange nuancer i musikken, og albummet løfter flere af sangene fra Our Version of Events til et nyt niveau, som yder retfærdighed til Emeli Sandés beundringsværdige vokaltalent.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA