x
Rasmus Walter: Lige Her, Lige Nu

Rasmus Walter
Lige Her, Lige Nu

Rasmus Walter: Lige Her, Lige Nu

GAFFA

Album / Playground Music
Udgivelse D. 04.03.2013
Anmeldt af
Jan Opstrup Poulsen

Lidt skarpskårent sagt er det et skridt frem og to tilbage for Rasmus Walter på hans andet soloalbum, hvor han genfinder en god portion af den patos og svulmende melodier, som han til fulde dyrkede i orkestret Grand Avenue. På hans selvbetitlede soloalbum var det ellers en forsigtig og næsten skrøbelig Rasmus Walter, der trådte mere frem end i egentlig karakter med en række sarte sange, hvor han bevidst bevægede sig ud på ukendt terræn.

På Lige Her, Lige Nu er han så tilbage på mere selvsikker grund. Der er skruet grundigt op for produktionen, og melodierne har tempo. Ja, i den hårdt tegnede Hva Sku' Vi Her, Vi To er der næsten tale om et dansksproget Grand Avenue. Bestemt ikke uden effekt, men også ganske uinteressant, når signaturen nu hedder Rasmus Walter.

Albummet byder på gedigen og radioegnet poprock. De elektroniske virkemidler benyttes flittigt, og med de let melankolske sange om fortabte drømme og kærligheden, der går sine egne veje, befinder Rasmus Walter sig i en for sikker havn. Lidt ærgerligt, at han ikke fortsætter ud på det dybere hav.

Rasmus Walters sange forsvinder også i det rigt detaljerede lydbillede, men det skjuler ikke, at han er stærkt udfordret på den danske sangskrivning. Sproget klinger ikke helt i takt, selvom Rasmus Walters sangtekster stadig er et friskt indslag på popscenen.

Men det kører også undervejs for sangskriveren i den enkle Lucy Blue og med mere fart i den smittende Først I Mål. Ingen tvivl om, at Rasmus Walter lyder bedst, når han ikke gemmer sig.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA