x
John Grant: Pale Green Ghosts

John Grant
Pale Green Ghosts

John Grant: Pale Green Ghosts

GAFFA

Album / Cooperative Music
Udgivelse D. 11.03.2013
Anmeldt af
Michael Jose Gonzalez

John Grants første solo-udspil, Queen Of Denmark, var intet mindre end et mesterværk, der nådesløst borede sig ind i hjertet i en velvoksen skare af musikelskere – særligt i kraft af mandens hudløst ærlige tekster, hans store stemme og de varme håndspillede arrangementer – smukt orkestreret af vennerne i Midlake, og forventningerne til den tidligere Czars-frontmands næste udspil har således været skudt godt og grundigt i vejret.

Men hvad er nu det? Allerede fra første færd viser det elektronisk kantede titelnummer, at der for en stor del af albummets vedkommende er tale om en mere elektronisk og 80'er-inspireret lyd end forgængerens mere akustiske udtryk. Den skal man lige sluge, men Grant slipper overvejende godt fra stilskiftet og viser sig stadig som stor sangskriver med sine nye virkemidler, og hans krasse og rørende tekster tager ikke synderligt skade af at blive pakket ind i bastante beats, robotstemmer og synthesizere. Lyt bare til det eminente virvar Ernest Borgnine.

Dog viser de afsluttende numre I Hate This Town og særligt den vidunderligt smukke Glacier, at det nu er i det mere klassiske udtryk, Grant og hans talent skinner klarest, men respekt for ikke at stå stille og for at prøve nye ting af. Det skal blive spændende at se, hvad han finder på næste gang. 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA