x
Rock Candy Funk Party: We want Groove

Rock Candy Funk Party
We want Groove

Rock Candy Funk Party: We want Groove

GAFFA

Album / Mascot
Udgivelse D. 15.02.2013
Anmeldt af
Henrik Friis

"Musik med afsæt i og som hyldest til den 70-80'er-inspirerede instrumentale jazz-funk", lyder reklame-trommerne om RCFP. Og så er det, at man ikke ved, om man skal le eller græde. For I guder, hvor blev der produceret meget selvfed monotomi dengang i midt-slut-70'erne, hvor fusionsmusikken mistede nysgerrigheden og erstattede det med kassetænkning (og gik ned).

Men heldigvis rækker RCFP (skabt af Joe Bonamassa-trommeslager Tal Bergman og guitarist Ron DeJesus) endnu længere tilbage historisk, og gør ingen skam af at hive groovet og farverne fra f.eks. Billy Cobhams "Spectrum" frem igen til en ny rundtur med alle de beskidte, forvrængede keyboard- og guitar-klange. 
Renato Neto og Joe Bonamassa lever måske ikke op til Jan Hammer og Tommy Bolins uforudsigelige ry. Men at det er et legesygt, duellerende musiker-møde, som både kan sin stramme funk og de fine atmosfæriske stemninger, ligger fast.
At kompositioner så nok ikke holder 40 år - modsat forbilledernes - og er "pænere", er en anden sag. Alt i alt er det et sjovt frikvarter.

 

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA