x
Harper Simon: Division Street

Harper Simon
Division Street

Harper Simon: Division Street

GAFFA

Album / Tulsi
Udgivelse D. 26.03.2013
Anmeldt af
Henrik Friis

Hvis Harper Simons singer-songwriter-baserede debut afslørede endda meget tætte musikalske familierelationer til far Paul, er Division Street som at høre sønnike flytte hjemmefra.

Nej, det melodiske og den stille, melankolsk-lyriske stemme fornægter ikke anerne. Men rammerne og udførelsen er et radikalt skifte. Med Attractions-trommeslager Pete Thomas' simpelt-heftige beat og Strokes-bassisten Nikolai Fraitures bund får sødmen og tendensen til pænhed kontrast – ikke mindst fordi Tom Rothrock (Beck m.fl.) og Harper Simon i co-produktion lægger et markant tæppe af tåget støj og lo-fi-fornemmelse ud over musikken. 
Det giver sangene med klassiske pop og balladerne et sfærisk svæv, hvor Simons kærlighedserfaringer og livsanskuelser ikke høres direkte og i stedet fornemmes og anes undervejs som fragmentariske billeder – og det giver rocknumrene en kant, der endda næsten kan blive punket.
Et spændende valg til de konsekvent enkle sange – selv om fremgangsmåden til slut også efterlader lytteren med en let fornemmelse af gentagelse og monotoni.

 

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA