x
Volbeat: Outlaw Gentlemen & Shady Ladies

Volbeat
Outlaw Gentlemen & Shady Ladies

Volbeat: Outlaw Gentlemen & Shady Ladies

GAFFA

Album / Universal Music
Udgivelse D. 08.04.2013
Anmeldt af
Keld Rud

Ikke uden grund er der store forventninger til det seneste udspil fra Michael Poulsen og kompagni. Tidligere har navne som Pretty Maids, King Diamond og D-A-D banket på døren til det store gennembrud i udlandet, uden at der var nogle, der lukkede op. Men for Volbeat ser det ud til at lykkes. Døren står på vid gab.

Outlaw Gentlemen & Shady Ladies kan på mange måder minde om sin forgænger. Det er på en og samme tid konservativt og ambitiøst. Konservativt i sin sværmen for bandets karakteristiske mikstur af metal, rock, 50'er- og 60'er-musik. Og ambitiøst i sit forsøg på at bygge bro mellem så forskellige udtryk og favne alle på et album.

Foruden den stemningsskabende intro er der 13 sange, der spænder vidt. Den tunge metal er repræsenteret i form af fem sange, hvoraf de fleste er episke udstyrsstykker, der udspiller sig som storslåede dramaer på fem minutter. Det er dog ikke her, at albummets egentlige styrke ligger. De er ganske enkelt ikke helt så memorable som de resterende otte sange, der alle har guddommelige popmelodier.

På mange måder er Outlaw Gentlemen & Shady Ladies et mere vellykket forsøg på at lave et varieret og rigt album end forgængeren. Alligevel bliver der et par knaster tilbage i den tunge ende, der gør, at de holder sig på de fire stjerner.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA