x
Leæther Strip: Serenade For The Dead II

Leæther Strip
Serenade For The Dead II

Leæther Strip: Serenade For The Dead II

GAFFA

Album / Eget selskab
Udgivelse D. 22.03.2013
Anmeldt af
Ras Bolding

Når man skal fortælle historien om ebm-musikken, så går den gerne noget i retning af sortklædt møde mellem synth og punk et sted i firserne, en sidste svanesang i begyndelsen af halvfemserne, og så blev det hele opslugt af techno. Det er dog en sandhed med modifikationrer, dels fordi visse dele af den tidligste technomusik rent faktisk var de facto-ebm, dels fordi ebm-musikken udviklede sig videre op gennem halvfemserne, bl.a. med inspiration fra trance, gabber, electroclash, etc.

Danske Claus Larsen aka Leæther Strip er et godt eksempel på en ebm-fyr, der genremæssigt har været vidt omkring, for selvom Larsen nok altid vil være bedst kendt for sin arketypiske ebm, så har han, gennem tiden, også leget med andre og beslægtede genrer såsom electropop, techno og filmisk electronica – og dette album befinder sig nok mest i sidstnævnte afdeling.

Musikken er stort set helt igennem instrumental, og i det omfang, der anvendes rytmik, er vi snarere i retning af electronica end ebm og industial, med et udtryk, der nærmer sig fiktivt gysersoundtrack eller musik til den slags computerspil, hvor man skal udforske skumle huse sent om natten. Det her er altså Leæther Strip fra en mere filmisk, atmosfærisk og til tider næsten ambient vinkel, end de fleste vil være vant til, og det vil sikkert dele vandene. Men hvis kan man acceptere, at Leæther Strip ikke altid behøver at lyde som ebm, så kan man roligt tage et lyt.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA