x

Steve Iko
Sided

Steve Iko: Sided

GAFFA

Album / Eget Selskab
Udgivelse D. 17.03.2013
Anmeldt af
Jan Opstrup Poulsen

De huserede på 80'ernes punkscene med bandet Warshore. Fra dengang det ikke kunne blive mere sort og destruktivt. Det var i selskab med Sods og Before. Det var tvillingerne Filip og Stefan V. Jensen. Warshore udånede tilbage i 1983, og Stefan blev senere guitarist i The Sandmen, som han siden hen forlod.

Men nu er brødrene atter forenet i bandet Steve Iko, der debuterer med et tungt og ondt spillet rockalbum, hvor det i den grad er udtrykket frem for de musikalske kompetencer, som er i højsædet. Helt som dengang i 80'erne. De ikke helt ungdommelige medlemmer af Steve Iko er dog musikalsk mere driftsikre i dag, men på Sided gør de en dyd ud af at bevare det umiddelbare udtryk, som fint er fastholdt af produceren Jakob Høyer.

Steve Iko og stadig lyden af den københavnske punkscene fra 80'erne med en dybt skrantende vokal og et voldsomt forceret guitarspil. Ikke lige kønt, hvilket er helt efter hensigten. Mest af alt et kærligt deja vu og lyden af et nært musikalsk slægtskab til hedengangne Before og Fritz Fatal.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA