x
Simone Dinnerstein & Tift Merritt: Night

Simone Dinnerstein & Tift Merritt
Night

Simone Dinnerstein & Tift Merritt: Night

GAFFA

Album / Sony Music
Udgivelse D. 19.03.2013
Anmeldt af
Espen Strunk

Det kan lyde både fortænkt og for så vidt også potentielt småkedeligt på papiret: En singer/songwriter og en klassisk pianist - begge yngre, New York-baserede kvinder - finder sammen for at fortolke stykker af så forskellige komponister som Johnny Nash, J.S. Bach, Brad Mehldau og Franz Schubert. 

Nuvel, i realiteten har makkerparret såmænd "bare" begået et ganske inciterende kammerpop-album, hvor en lille håndfuld af Merritts egne sange sidder side om side med en stribe personligt tilegnede fortolkninger - herunder den ret fine, seks et halvt minut lange instrumental The Cohen Variations - modelleret over nogle af gamle Leonards melodistumper.

Projektet introducerer pop-publikummet for den succesfulde, klassiske solist Dinnerstein - som for sin part løfter Merritts meritter ud af det fuldstændigt forudsigelige sanger/sangskriver-modus og ind i et velourbetrukket rum af rødvin, cigaretter og dæmpet belysning. Mere end en egentlig stor plade er der tale om et lægende lydomslag - og som sådan er den absolut udmærket.  


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA