x
Eric Clapton: Old Sock

Eric Clapton
Old Sock

Eric Clapton: Old Sock

GAFFA

Album / Universal Music
Udgivelse D. 26.03.2013
Anmeldt af
Henrik Friis

Man kan ikke sige, at Eric Clapton fejrer 50 års-jubilæet som prof-musiker med et brag. 68 år og 21 album henne i livet lever Slowhand nu om dage op til tilnavnet med lange albumpauser – tre år siden Clapton – og totaltørke, når det gælder egen sangskrivning.

Formlen er på overfladen den samme som sidst: Personlige favoritter gående fra numre af Gershwin over Peter Tosh til Gary Moore, kun suppleret af to nye skæringer skrevet af samarbejdspartnere. Lige som det igen er et stjernesammenrend af venner, der hjælper til.

Men resultatet denne gang er ikke præget af samme røde tråd og bevidst sammensatte helhed som sidst. Bevares, der er fine stunder a la hyggejazzede All Of Me med Sir Paul på sang og gulvbas og grædende balladecountry som Goodnight Irene og Born To Lose. Men også for mange numre med rutine-reggae, der aldrig når fordums dybder. Ikke sjusket, men heller aldrig appellerede for alvor. Eneste rigtige undtagelse er nye soul-blues'ede Gotta Get Over med Chaka Khan og skræl på spaden. Resten virker mest som hygge-tidsfordriv.

 

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA