x
Kirstine Stubbe Teglbjærg: Hamskifte

Kirstine Stubbe Teglbjærg
Hamskifte

Kirstine Stubbe Teglbjærg: Hamskifte

GAFFA

Album / A:larm Music
Udgivelse D. 22.04.2013
Anmeldt af
Pelle Sonne Lohmann

Da vi i sensommeren sidste år omsider atter hørte fra Kirstine Stubbe Teglbjærg, var det en lettelse af rang, for det var mildest talt ikke meget, man havde hørt fra den vidunderlige sangerinde, siden hun i 2009 forlod Blue Foundation.

Otte måneder efter udgivelsen af singlen Drømmenes Lyd er hun nu klar med sit første solo-album, som hun i vid udstrækning har formet på egen hånd hen over de sidste tre år i sit selvvalgte kreative Vesterbro-eksil, og som er blevet en dansksproget størrelse med hang til såvel udflydende stemninger og drømmende passager som skrabet rockende øjeblikke og mildt eksperimenterende stunder. Helt forventeligt er Teglbjærgs stemme et på samme tid betagende og afgørende aktiv, og det er som altid en forførende fryd at lade sig suge ind i kvindens omfavnende vokale univers. Også den ret konsekvente vekselvirkning mellem tyst eftertænksomme og mere råt pågående numre virker efter hensigten - på evigt omskiftelige præmisser holdes lytteren til ilden, og det fungerer brandgodt.

Hamskifte er således et langt stykke hen ad vejen et ikke bare vellykket, men også flot og farverigt værk. Alligevel er det som om, at der mangler et eller andet, at albummet ikke er fuldstændig forløst, hvilket i nogen grad kan tilskrives det faktum, at det blot rummer ni numre fordelt over cirka 35 minutter. Og så kunne undertegnede godt have ønsket, at Teglbjærg havde givet en lille smule mere af sig selv, fået projektet til at fremstå endnu mere fortroligt og originalt – hun er dog så absolut kommet fornemt fra solo-land.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA