x
STRFKR: Miracle Mile

STRFKR
Miracle Mile

STRFKR: Miracle Mile

GAFFA

Album / Polyvinyl Records
Udgivelse D. 19.02.2013
Anmeldt af
Rune Schlosser

PYRAMID, Pyramiddd, Starfucker eller bare STRFKR. Kært band har mange betegnelser. Det er nu det sidstnævnte betegnelse, de fire Portland-baserede herrer fra gruppen udgiver deres fjerde album Miracle Mile under.

Det er en kende mere elektronisk end tidligere. Og de ligger i slipstrømmen på folk som amerikanske MGMT og franske Phoenix, der begge har denne sprøde og groovende lyd i fokus. Det er straight-forward, og der befinder sig disko-undertoner, såvel som mere elektroniske strømninger, hvor guitarfigurerne er de maleriske elementer. Der er blevet satset massivt på produktionen af trommerne, som gang på gang lader musikkens rum forblive betydeligt større end den lidt tørre vokale produktion.

Fortune's Fool cirka midtvejs blandt de 15 skæringer, der er på Miracle Mile, er det melodiske højdepunkt. Her står hooket knivskarpt med den ikke helt stemte guitar og en ultra-enkel tekst. Desværre er der flere eksempler på nogle lidt for elementære omkvæd, som for eksempel I Don't Want To See, Last Words samt en grænsende til Phoenix-pastiche med Atlantis.

Der er gode melodier og produktioner undervejs, men STRFKR's materiale udretter desværre ingen nævneværdige mirakler i denne omgang.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA