x
Birdy: Birdy

Birdy
Birdy

Birdy: Birdy

GAFFA

Album / Warner Music
Udgivelse D. 25.03.2013
Anmeldt af
Nanna Jenner Jensen

Det er ikke et kvalitetstempel i sig selv, at danske X Factor-deltagere laver covers af éns egne covers, når man selv er et produkt af en talentkonkurrence. Således heller ikke med 16-årige Birdy, der i 2008 vandt "Open Mic UK", og hvis nye album består af 14 numre, hvor kun ét ikke er et cover.

Det starter ellers ganske hæderligt på pladens første numre, med hendes populære YouTube-covers af Skinny Love og People Help The People. Men så går det ellers seriøst ned ad bakke. Først med Fleet Foxes' ellers så smukke White Winter Hymnal, der i denne version med lagkage-kor, billig trommemaskine og kvalmende instrumentering bliver decideret pinlig. Og sådan fortsætter det ellers derudad med cover efter cover. Helt tæer-krummende bliver det på den næsten ni minutter lange Comforting Sounds af danske Mew, hvor et stryger- og klaverarrangement folder sig ud i værste karaoke-stil.

Der er ellers intet at udsætte på Birdys fine stemme, og albummet vil sikkert være et hit hos jævnaldrende piger, der sidder hjemme ved klaveret. Men for denne anmelder ender det bare som en ligegyldig, irriterende og kønsløs plade.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA