x
Ascetic: Self Initiation

Ascetic
Self Initiation

Ascetic: Self Initiation

GAFFA

Album / Golden Antenna
Udgivelse D. 15.03.2013
Anmeldt af
Rune Schlosser

Trioen bag Ascetic kommer fra Melbourne, Australien. De spiller ultra-dyster postpunk, som Joy Division spillede den. Det er pænere produceret, men ellers indeholder musikken store dele af det lydlige univers, der er klassisk for den tidlige firser-lyd.

Lyrisk befinder vi os i et utrolig mørkt vokabular. Det handler om død, apokalypsen, piller, selvkontrol og meget mere. Musikken bærer en spids vokal delay-lyd, mens resten af universet kunne være taget lige fra Closer. De klaustrofobiske trommer. Den pulserende bas. De små knitrende effekter. Det er mere poleret hos Ascetic, og samtidig fremstår teksten flere steder unødvendig prætentiøs. På trods af nogle ellers velproducerede numre, så formår de altså bare ikke at overbevise, og resultatet bliver hurtigt, at nummeret faldet tungt til jorden.

Med det sagt, så er Silver Circle, I Burn og de mere nærmest Nick Cave-reciterende numre bestemt meget stemningsfulde. De virker, og der er noget at hente hos australierne, så længe de holder den forudsigelige og forvænte postpunk-opskrift på hylden.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA