x
Michael Boesen: Song Train

Michael Boesen
Song Train

Michael Boesen: Song Train

GAFFA

Album / Gateway Music
Udgivelse D. 27.03.2013
Anmeldt af
Espen Strunk

Da den store, amerikanske sangerskriver Warren Zevon i starten af årtusindet havde fået konstateret lungecancer, begyndte han at arbejde om kap med uret for at være i stand til at sætte behørigt, musikalsk punktum med The Wind, som udkom et par uger før hans død i 2003.

Og uden at Michael Boesen - trods alt - var nogen Zevon, sidder man med Song Train faktisk tilbage med samme fornemmelse af, at alle de de sidste kræfter er lagt i at sige farvel med en fuldbåren, flot udfoldet samling statusopgørelser i sang og musik. Det lykkedes.

Her er ingen ambitioner om at genopfinde den dybe tallerken, men sangskrivningen er solid og dødsbevidstheden uomgængelig fra åbnings- og titelnummerets flotte farvel over rørende Blessing of the Rain til afslutningsnummeret The Days konstatering af at "The day is at an end / Today lives on, my friend".

Dødsmærket lyder Boesens vokal til gengæld ikke; han klarer sig flot igennem også albummets mere soulfulde indslag, og selvom der bestemt er tale om rock fra midten af landevejen, er det på egne præmisser et værdigt farvel.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA