x
Rune T. Kidde & Umpff: Rune T. Kidde Goes Umpff

Rune T. Kidde & Umpff
Rune T. Kidde Goes Umpff

Rune T. Kidde & Umpff: Rune T. Kidde Goes Umpff

GAFFA

Album / Forlaget Afart
Udgivelse D. 27.03.2013
Anmeldt af
Espen Strunk

På et tidspunkt i Hesses forunderlige roman Steppeulven kommer hovedpersonen til en port, hvor der står: Magisk teater – ikke for alle – kun for forrykte. Og uden at man behøver at være vanvittig for at værdsætte nærværende recitationer af nu 55-årige multikunstner Rune T. Kidde – ja, så fornægter det skøre og skæve sig selvfølgelig ikke.

Vi taler trods alt manden, der gav os groteske dekonstruktioner af litterære klassikere og eventyr i henholdsvis Litterærlige klassikere og Den Lilla Møghætte og Pulven. Her pakkes hans poetiske udladninger ind i passende musikalske kulisser skabt af Morten "Umppf" Langkilde, som nogle vil huske for et albumsamarbejde med digteren Claus Høxbroe for et par år siden.

Det fører for vidt her at citere rablerierne, ligesom det ikke lader sig at gøre at gengive Kiddes karakteristiske stemme og diktion. Titler som Natskygger danser og Kend Dine Engle og Trolde giver måske en antydning af universet, og lad det så bare være sagt, at der er adskilligt at komme efter her. Men husk: Ikke for alle – kun for forrykte.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA