x
Claus Høxbroe & Oscar Gilbert: Nøgne som nyfødte

Claus Høxbroe & Oscar Gilbert
Nøgne som nyfødte

Claus Høxbroe & Oscar Gilbert: Nøgne som nyfødte

GAFFA

Album / Exlibris
Udgivelse D. 06.04.2013
Anmeldt af
Espen Strunk

Digteren Høxbroe har huseret i adskillige år, og har flere albumdudgivelser bag sig – sidst i samarbejde med Morten "Umpff" Langkilde. Dengang trådte han efter min mening slet ikke ud af det altoverskyggende forbillede Turèlls lange skygge. Det sker heldigvis på nærværende album, hvor Høxbroe kun lejlighedsvist slår ned ad velkendte (Vesterbro-)gader.

Og hvor han i stedet vejer nuet i en række recitationer, som fremstår nøgne og vemodigt tonede i Oscar Gilberts klaverakkompagnement: "Når tankerne glider hen i minderne / Når fotoalbummet falder fra reolen og slår op på Sommerferie '03 / Du sidder i dine små shorts, som jeg dengang måske syntes var lovligt korte / Nu er de helt perfekte".

Sådan er grundtonen gennem Nøgne Som Nyfødtes i alt 18 skæringer – og det klæder i den grad Høxbroe. Det er blottet uden at være pinagtigt, og frem for alt uden at fremstå alt for prætentiøst. Også de forventelige stiløvelser slipper Høxbroe naturligvis udmærket fra – men det er de mere personlige tekster, som tager stikkene hjem her.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA