Folkeklubben: Nye Tider

Folkeklubben
Nye Tider

Folkeklubben: Nye Tider

GAFFA

CD / ArtPeople
Udgivelse D. 15.04.2013
Anmeldt af
Espen Strunk

"Er du en af drengene?", spørger frontmand Kjartan Arngrim i åbningssangen til Folkeklubbens albumdebut, som på fornem vis forløser forventningerne oven på efterårets ep-forsmag Popsang. Og hvis "en af drengene" her forstås som tilhænger af gruppens gasolinske gadepoesi og friske tag på det bedste af dansk 70'er-folkrock – ja, så vil denne anmelder ikke tøve med at melde sig ind i klubben.

For med såvel gengangerne Fedterøv og Byens Kro fra ep'en som supplerende, mere introspektive perler som Vesterbro Revisited, Tænker tit og Bagmænd og Supertanker ligner Nye Tider faktisk allerede årets danske album i denne anmelders bog. 

Vi taler noget så relativt sjældent som simpelt, gode sange på dansk, strejfende rundt i den tematiske omegn af københavnsk mandeliv anno 2013 med aftener på Andy's Bar, ture rundt om søerne, iPhones, fadøl og parforholdsproblemer. Det er der ikke i sig selv noget skelsættende i, hvis ikke lige det var fordi, Folkeklubben gør det med et poetisk overskud og en kæk attitude af de ganske sjældne. Glimrende. 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA