x
Interfoam: Breeding

Interfoam
Breeding

Interfoam: Breeding

GAFFA

LP / Eget Selskab
Udgivelse D. 02.04.2013
Anmeldt af
Ivan Rod

Orkesteret Interfoam vandt Ung Jazz i 2011, og er nu på gaden med sit første fuldlængdealbum: Breeding. Et album, der – via download og/eller vinyl – øser thrash-jazz ud over lytteren, lige som orkesteret tidligere – live – øsede thrash-jazz ud over koncertpublikum.

Nu kan man i al diskretion og vel at mærke i fuld udstrækning lade sig overøse af thrash-jazz derhjemme. Og dét er da et fremskridt. Både i kraft af, at man kan udsætte sig selv for thrash-jazz i fuld udstrækning – hvis man ønsker det – og i kraft af, at man kan gøre det i al ubemærkethed.

Interfoams musik er uhøjtidelig avantgardistisk og pågående thrash-jazz med et iboende element af Balkan. Interfoams musik er instrumental og kendetegnet ved, at der er hele tre blæsere i front. Orkesterets atypiske instrumentsammensætning forklarer på den måde meget: Interfoam består nemlig af en trompetist (Mikkel Grevsen), en saxofonist (Mads Egetoft), en tubanist (Rune Jakobsen) og en trommeslager (Kristoffer Tophøj).

Det står helt klart, at orkesteret ikke stræber efter at blive en del af det gode selskab. Snarere er dets medlemmer optaget af – på baggrund af teknisk snilde – at (frem)provokere (en stillingtagen). Og dét er prisværdigt.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA