x
Povl Dissing: Dissing Live: 25 min. endnu 2013

Povl Dissing
Dissing Live: 25 min. endnu 2013

Povl Dissing: Dissing Live: 25 min. endnu 2013

GAFFA

Album / Sony Music
Udgivelse D. 22.04.2013
Anmeldt af
Espen Strunk

Da Dissing og band sidste år gav en række koncerter centreret omkring Thøger Olesens smågeniale gendigtninger, Laust Bengtssons syrede rockpoesi og andet godt, var det en ikke mindre end monumental manifestation af Dissings format som fortolker og formidler.

I ryggen havde han sønnerne Jonas og Rasmus, den mangeårige makker Las Nissen med flere, som på fornem vis løftede den musikalske arv, og som min målløse ledsager bemærkede ved en af koncerterne: "Findes det her på cd?!". Well, det gør det så nu.

På en dobbelt-cd, hvor højdepunkterne formeligt står i kø i skikkelse af flot udfoldede versioneringer af for eksempel Anemonesmil, Snehvidekys og ikke mindst Lille Anna, som fremstår decideret uafrystelig. Det bliver, ganske enkelt, ikke meget stærkere på dansk.

Og al ære og respekt til Dissings mangfoldige arbejde med Benny Andersen, Brazz Brothers, Louis Armstrong-fortolkninger med mere, men det er altså en særskilt fornøjelse at opleve Dissing tilbage i rocket regi på denne stærkt anbefalelsesvæærdige koncertoptagelse fra Viborg, 2012.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA