x
Iron Maiden: Maiden England '88

Iron Maiden
Maiden England '88

Iron Maiden: Maiden England '88

GAFFA

DVD / EMI Music
Udgivelse D. 25.03.2013
Anmeldt af
Keld Rud

Som få andre forstår de engelske heavy metal-veteraner i Iron Maiden at lave dvd-udgivelser, hvor der både er kvalitet og kvantitet for pengene. Deres seneste udgivelse restaurerer og udvider en over tyve år gammel koncertoptagelse fra bandets glansperiode og supplerer med et ton af bonusmateriale, der i sig selv kunne retfærdiggøre en udgivelse.

Alt i alt rummer de to dvd'er mere end fire timer, der er en skønsom blanding af dokumentar, promo-videoer og førnævnte koncert. Koncerten stammer fra den turné, bandet gennemførte på hjemmebane i kølvandet på udgivelsen af mesterværket Seventh Son Of A Seventh Son.

Sættet kan man ikke sætte en finger på. Det er et overflødighedshorn af numre, der i dag alle har klassikerstatus. Og Maiden er i topform. Der er sket meget, hvis man sammenligner med en nutidig udgivelse, hvad angår opløsning og kamerateknik. Men det er en del af charmen. Den tredje del af dokumentarserien om bandets historie er blot en af de lækre sidegevinster, man får med sig på denne obligatoriske, metalarkæologiske genistreg.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA