x
Primal Scream: More Light

Primal Scream
More Light

Primal Scream: More Light

GAFFA

Album / Cosmos Music
Udgivelse D. 13.05.2013
Anmeldt af
Lars Löbner Jeppesen

Mere lys – er det ikke det, vi alle i bund og grund higer efter? Det var Goethes sidste ønske på dødslejet og et helt reelt mål for Primal Scream på dette deres tiende album. For efter to indelukkede og stillestående udgivelser synes Glaskow-kollektivet igen at tage livtag med musikken og blæse skodderne af hængslerne i en hvirvelvind af inspiration og relevans.

Selvom bandet har mistet deres bas-es Mani til gendannede Stone Roses, så har de igen fået jerngreb om den beskidte groove-baserede rockmusik, sikkert hjulpet godt på vej af de seneste års turnévirksomhed, hvor milepælsalbummet Screamadelica er blevet spillet fra ende til anden.

En anden væsentlig faktor er inddragelsen af David Holmes som producer, for Belfast-musikeren med det fornemme Hollywood-CV for sit soundtrackvirke har sat fokus på Primal Screams evne til at swinge, som netop kun de kan. Det være med en sand lydmur af funky blæs på den storladne åbner 2013, psykedelisk tværfløjte på den bidske Culturecide, filmisk John Barry-vibe på Sideman, sejt slingrende polka på coverversionen af Goodbye Johnny fra The Gun Clubs debut, sexet og sumpet blues på Elimination Blues med gæstestøn af selveste Robert Plant, eller hippieficeret gospelrock på It's Alright, It's Ok. Og sådan kunne man blive ved, eller blot understrege, at 50-årige Bobby Gillespie og co. igen har set lyset og i det bundet en fuldfed sløjfe over alle de bedste udtryk i Primal Screams oeuvre.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA