x
Workers in Songs: For Grandpa

Workers in Songs
For Grandpa

Workers in Songs: For Grandpa

GAFFA

Album / Damn Right Records
Udgivelse D. 17.04.2013
Anmeldt af
Espen Strunk

I en af sine mere prosaiske tekster beretter Leonard Cohen om et blowjob på et hotelværelse, og konkluderer med ordene "...and that was called love for the workers in song, probably still is for those of them left". Nuvel, om det er her, folkene bag nærværende debutalbum har fundet deres navn skal være usagt.

Det ville dog give god mening, al den stund at de dyrker en americana, som er alt andet end poleret og til gengæld dejligt snavset, fordrukken og vingeskudt; "Texas got the best of me / It chew me up and spat me out", som det hedder et sted.

Der er fine ballader undervejs (The Books Told Me, Leavin' Tennesse), men overvejende er der dømt hjemmebryg-branderter i soveværelset og så ellers et stilsikkert og energisk musikalsk udtræk, hvor U.T. Merrildgaard overbeviser på guitar, mens lejlighedsvis lap steel og banjo bestyrker indtrykket af kuldsejlet landboliv.

Udpræget originalt er det ikke, men sangene er absolut hæderlige og håndværket i orden – lyt bare til det overbevisende, instrumentale titelnummer, hvis du skulle være i tvivl. 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA