x
The Pigeon Detectives: We Met at the Sea

The Pigeon Detectives
We Met at the Sea

The Pigeon Detectives: We Met at the Sea

GAFFA

Album / Cooking Vinyl / Bonnier Amigo
Udgivelse D. 29.04.2013
Anmeldt af
Kristian Bach Petersen

Blandt Englands mest driftsikre og suveræne livebands finder man Leeds-drengene i Pigeon Detectives, der på deres fjerde album ikke har rokket meget ved skabelonen.

Det er uprætentiøs, lige-ud-ad-landevejen, guitardreven britrock, med en del skelen til The Strokes. Her følger de dog også med tiden, og således fanger man en tydelig inspiration fra Julian Casablancas soloplade, når Pigeon Detectives giver den gas på Light Me Up.

Derudover cementerer bandet i deres tekstunivers, der stadig cirkler om pubs, gutterne og kærlighed, at de måske er verdens mest negerende band. Der er ikke en sang på albummet, der ikke er proppet med "can't", "won't" og "don't" – tre af numrene har det sågar i titlen!

Det er bundsolidt, om end man savner lidt af de helt umiddelbare catchy hits, der har været på forgængerne, selvom singleforløberen Animal ikke skal mange gange forbi øregangen, før den sidder fast. Og når Matt Bowman i front og hans mates, forhåbentlig, kommer forbi Danmark, skal numrene nok virkelig komme til deres ret.

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA