x
Phoenix: Bankrupt!

Phoenix
Bankrupt!

Phoenix: Bankrupt!

GAFFA

Album / Warner Music
Udgivelse D. 22.04.2013
Anmeldt af
Kristian Bach Petersen

Franske Phoenix tog noget af et kvantespring ind i mainstreamen, da de i 2009 udsendte Wolfgang Amadeus Phoenix, men her fire år efter virker bandet på ingen måde udbrændt. I stedet følger de op med et skamløst poppet udspil.

De er fint på niveau med deres samtidige i bands som Justice, M83 og Empire of the Sun og tegner samtidig en linje tilbage til elektropop-koryfæer som Pet Shop Boys – ofte midt inde i et nummer. Det får albummet til at fremstå ambitiøst favnende og samtidig helt nedbarberet og enkelt.

Fra 80'er-klingende guitarfuzz på Trying To Be Cool, over den insisterende synth på titelnummeret til den næsten lalleglade poplykke på Don't og Oblique City leger de fire medlemmer sig igennem popmusikkens spektrum. Indimellem bliver det lige lovlig light og fimset i sit polerede udtryk, men det er om noget gennemført og veludført.

Forsanger Tomas Mars' vokal er stadig på ingen måde noget særligt, men anonymiteten virker ikke skæmmende, da det er de kække melodier og drivet, der virkelig batter på Bankrupt!.

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA