x
Van Dyke Parks: Songs Cycled

Van Dyke Parks
Songs Cycled

Van Dyke Parks: Songs Cycled

GAFFA

Album / Bella Union
Udgivelse D. 06.05.2013
Anmeldt af
Espen Strunk

Den 70-årige og ganske særegne amerikanske sangskriver Parks er forblevet en velbevaret hemmelighed for en bredere offentlighed, og er vel nok bedst kendt for sine bidrag som tekstforfatter til Beach Boys-klassikeren Smile – ligesom han i øvrigt har arbejdet sammen med koryfæer som The Byrds og Frank Zappa.

I visse kredse er ikke mindst debutalbummet Song Cycle (1968) imidlertid en højt skattet klassiker, og her vil man roligt kunne glæde sig til dette mandens første studiealbum i knap 25 år.

Vi møder en herre, som stadig føjer en helt egen drejning til den folkelige amerikanske musiktradtion, idet lytteren præsenteres for en collage af nyt og ældre, sange side om side med instrumentale indslag.

Selv kalder Parks albummet en fejring af en "skamløs dedikation til selve definitionen af americana", som her ikke skal forstås som noget med ternede skjorter og akustiske guitarer, men som derimod amerikansk populærkultur fra længe før, Presley kunne vrikke med hofterne. Excentrisk og ikke for alle – men umiskendeligt begavet og mangefacetteret. 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA