x
Food: Mercurial Balm

Food
Mercurial Balm

Food: Mercurial Balm

GAFFA

Album / ECM Records
Udgivelse D. 06.05.2013
Anmeldt af
Ivan Rod

Food er en særegen, udfordrende duo bestående af den norske jazztrommeslager og -percussionist Thomas Strønen og den britiske jazzsaxofonist Iain Ballamy. Duoen har tidligere udgivet ét fælles album – et fascinerende formeksperiment, hvorpå de tos akustiske instrumenters melodisk, stoflige klange blev bearbejdet og udvidet med elektroniske lydlandskaber. Det album var dybt fascinerende!

Men duoens andet album, Mercurial Balm, er ikke mindre fascinerende. Tværtimod. På dette andet formeksperiment er klangbilledet nemlig udvidet, idet duoen har fået besøg af fire fremragende gæstemusikere: den østrigske guitarist Christian Fennesz, den norske guitarist Eivind Aarset, den indiske slideguitarist Prakash Sontakke og den norske trompetist Nils Petter Molvær.

Sammen formår de seks – via formbevidst improvisation, live i studiet – at skabe et næsten filmisk, meditativt, dragende univers, der det ene øjeblik emmer af moderne jazz, det andet af electronica, det tredje af new age. Og det fascinerende er, at det hænger sammen! Albummets ti numre fremstår som én perlerække af drømmerejser.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA